Home Lebenslauf Lehrangebot Mitarbeiter Bildergalerie Links Suche
Schriftenverzeichnis Forschung Dissertationen Hausarbeiten Kontakt
Home - Lebenslauf - Rumänisch

voelkerrecht

  Deutsch English Français Español Chinesisch Rusisch Polska Hungarisch  
  Rumänisch Italiano Arabisch Mongolisch Koreanisch Bairisch Bairisch    
 

Professor Dr. iur. utriusque Dr. iur. utriusque habil. Dr. h. c. mult. Gilbert Gornig

Profesor invitat permanent la Școala de Drept, Universitatea Harbin, Republica Populară Chineză, Universitatea Wuhan, Republica Populară Chineză, Universitatea de Finanțe și Economie din Nanjing, Republica Populară Chineză, Universitatea Hohai, Republica Populară Chineză, Profesor invitat la Universitatea Tehnică Națională Kaohsiung I, Taiwan, profesor invitat permanent la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu / Hermannstadt, România și lector la Școala Europeană de Afaceri din Wiesbaden. Judecător la Curtea Administrativă a landului Hessen a. D.

Rumänisch

 

Profesorul Gornig, născut în 1950 în Deggendorf, a studiat dreptul și științele politice la Regensburg și Würzburg. După absolvirea Liceului Comenius, a fost avocat stagiar la Curtea Regională Superioară din Nürnberg și a primit doctoratul în 1984, după cel de-al doilea examen de stat. A promovat la profesorul Dr. h.c. mult. Dieter Blumenwitz, la Würzburg, cu titlul ştiintific de iuris utriusque. În 1986 a fost abilitat ca doctor în ştiinţe juridice, a primit distincţia venia legendi pentru drept public, drept internațional și drept public străin. După reprezentările profesionale din Mainz, Bayreuth și Göttingen, a fost numit în 1989 la Universitatea „Georg August” din Göttingen. Acolo a fost director al Institutului de Drept Internațional și decan între anii 1994/95. Din aprilie 1995, a predat la Universitatea Philipps din Marburg, unde a deținut catedra de drept public, drept internațional și drept european, iar de atunci până la pensionarea sa, în 2016, a fost Director general al Institutului de Drept Public. Din octombrie 2006 până la sfârșitul lui septembrie 2012, profesorul Gornig a fost ales decan al Facultății de Drept a Universităţii Philipps din Marburg, de șase ori. El a fost purtătorul de cuvânt al Centrului de Cercetare de Drept Financiar şi facilităţi fiscale, Universitatea Philipps din Marburg, co-fondator și purtător de cuvânt al Centrului de Cercetare pentru Afaceri Medii, Purtător de cuvânt al Grupului Interdisciplinar de lucru Europa al aceleiaşi universităţi și membru în mai multe comitete universitare. El a fost, de asemenea, până la 15 iunie 2004, judecător la Curtea Administrativă a landului Hessen, la Kassel, în biroul principal. Din 2009, profesorul Gornig este judecător adjunct al Curții de Stat, Hessen.

La 13 martie 2003, profesorul Gornig a primit un titlu de onoare de la Facultatea de Drept a Universității din Pécs (Ungaria). La 20 martie 2009, a primit titlul de doctor honoris causa, de la Facultatea de Drept a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (România), la 10 decembrie 2009 un alt doctorat de onoare, de data aceasta de la Universidad Autonoma de Chile din Temuco, Chile, la care este și membru fondator. Profesorul Gornig este profesor invitat la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, România, Universitatea de Tehnologie Harbin, Universitatea Wuhan, Universitatea de Finanțe și Economie din Nanjing, Universitatea Hohai, Nanjing (Republica Populară Chineză) și Național Universitatea Tehnică Kaohsiung I (Taiwan).

Din 2000 până în 2003, profesorul Gornig a fost Director al Institutului de Cercetări Germane al Cercului de Lucru din Göttingen. El este membru al Consiliului de Administrație al acestui grup de lucru din Göttingen și, din aprilie 2014, președintele său. Începând cu 1 septembrie 2009, este președinte al Societății de Științe Naturale din Gdańsk. A fost fondatorul și președintele Societății Juridice din Marburg, până la pensionarea sa, la sfârșitul anului 2018. A fost co-fondator și vicepreședinte al Societății Marburg pentru cooperare științifică cu statele arabe, co-fondator și membru al consiliului de administrație al Institutului “Uniunea Europeană - China” pentru Drept Comparat la Universitatea de Finanțe și Economie, Nanjing, China. La Universitatea Tehnică din Harbin (Republica Populară Chineză), a fost director adjunct al Institutului de Drept German. Este, de asemenea, fondator și co-director al Centrului pentru Drepturile omului și Bună guvernare din Iringa, Tanzania. De asemenea, se află în Consiliul de Administrație al Societății de Cercetători din Marburg și al Asociației Germano-Belaruse a Juristilor. Din 2005 până în 2008, profesorul Gornig a fost membru al consiliului de supraveghere al unei importante companii germane de drept şi facilităţi financiare, cu sediul la Düsseldorf.

Activitățile didactice ale profesorului Gornig includ: dreptul constituțional, toate materiile obligatorii de drept administrativ, dreptul internațional, dreptul european și științele politice generale. El a depus peste 600 de publicații în zece limbi în dreptul de stat, administrativ, internațional și european. Principalul obiectiv al lucrării sale științifice constă în dreptul internațional. Aria sa de competenţă este extinsă.

Profesorul Gornig este căsătorit cu farmacista Doris Gornig și are doi copii, Christopher (născut în 1987) și Carolin (născută în 1990). Gornig s-a retras din viaţa universitară prin pensionare în primăvara anului 2016.

 

  Home Suche Impressum Datenschutz Kontakt Realisation  
© 2022 voelkerrecht.com. All rights reserved.