Home Lebenslauf Lehrangebot Mitarbeiter Bildergalerie Links Suche
Schriftenverzeichnis Forschung Dissertationen Hausarbeiten Kontakt
Home - Lebenslauf - Hungarisch

voelkerrecht

  Deutsch English Français Español Chinesisch Rusisch Polska Hungarisch  
  Rumänisch Italiano Arabisch Mongolisch Koreanisch Bairisch Bairisch    
                   

Professor Dr. iur. utriusque Dr. iur. utriusque habil. Dr. h. c. mult. Gilbert Gornig

Állandó vendégprofesszor a Harbini Egyetem, a Kínai Népköztársaság, a Wuhan Egyetem, a Kínai Népköztársaság, a Nanjingi Pénzügyi és Gazdaságtudományi Egyetem, a Kínai Népköztársaság, a Hohai Egyetem, a Kínai Népköztársaság, a Nemzeti Műszaki Egyetem vendégprofesszora. I. Kaohsiung, Tajvan, állandó vendégprofesszor a romániai Sibiu / Hermannstadtban, a Lucian Blaga Egyetemen, valamint a wiesbadeni European Business School előadója. A hessiai közigazgatási bíróság bírája a. D.
Hungarisch

 

Az 1950-ben Deggendorfban született Gornig professzor a Comenius középiskolát követően Regensburgban és Würzburgban tanulmányozta a jogot és a politológiát, majd a nürnbergi kerületi bíróság ügyvédje volt, 1984-ben második állami vizsga után doktorátust kapott. Dr. h.c. mult. Dieter Blumenwitz Würzburgban az iuris utriusque orvoshoz. 1986-ban habilitálták; megkapta a venia legendi közjogi, nemzetközi és külföldi közjogi jogokat. Mainzban, Bayreuthban és Göttingenben a szakmai képviseletek után 1989-ben kinevezték a Göttingeni Georg Augusztusi Egyetemen. Ott volt a Nemzetközi Jogi Intézet igazgatója és 1994/95-ös dékán. 1995 áprilisa óta a marburgi Philipps Egyetemen tanítja, ahol a közjog, a nemzetközi jog és az európai jog tanszékét töltötte, és azóta 2016-ig nyugdíjazásáig, 2016-ig a Közjogi Intézet ügyvezetõ igazgatója volt. 2006. októberétől 2012. szeptember végéig Gornig professzort hat alkalommal választották meg a Marburg Philipps-Universität Jogi Kar dékánjává. A Philipps-Universität Marburg Pénzügyi Szolgáltatási Jogi Kutatóközpont szóvivője, a Középvállalkozások Kutatóközpontjának alapítója és szóvivője, a Philipps-Universität Marburg Interdiszciplináris Munkacsoport szóvivője és számos egyetemi bizottság tagja. Ezenkívül 2004. június 15-ig a Kasseli Hessian Közigazgatási Bíróság bírája volt a központi irodában. 2009 óta Gornig professzor a hessiai állami bíróság bíróhelyettese.

2003. március 13-án Gornig professzor a Pécsi Tudományegyetem Jogtudományi Karának tiszteletbeli doktorátusát kapta. 2009. március 20-án tiszteletbeli doktorátust kapott a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem (Románia) Jogtudományi Karán, és 2009. december 10-én a chilei Temucoban, az Universidad Autonoma de Chile tiszteletbeli doktorátusa volt, amelynek szintén alapító tagja. Gornig professzor vendégprofesszor a romániai Nagyszebeni Lucian Blaga Egyetemen, a Harbini Műszaki Egyetemen, a Wuhan Egyetemen, a Nanjingi Pénzügyi és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Hohai Egyetemen, Nanjingben (Kínai Népköztársaság) és a Nemzeti I. Kaohsiung Műszaki Egyetem (Tajvan).

2000 és 2003 között Gornig professzor a Göttinger Arbeitskreis német kutatóintézetének igazgatója volt, az Egyesült Királyságban. A Göttingeni munkacsoport igazgatósági tagja és 2014 áprilisa óta elnöke. 2009. szeptember 1-je óta a Gdański Természettudományi Társaság elnöke. A Marburg Jogi Társaság alapítója és elnöke, nyugdíjazásáig, 2018 végéig. Az arab államokkal folytatott Marburg Tudományos Együttműködési Társaság társalapítója és alelnöke. e.V., a Kínai Nanjingi Pénzügyi és Gazdaságtudományi Egyetem EU – Kína Összehasonlító Jogi Intézetének társalapítója és igazgatósági tagja. A Harbini Műszaki Egyetemen (Kínai Népköztársaság) a Német Jogi Intézet igazgatóhelyettese volt. Emellett alapítója és társigazgatója az emberi jogok és a jó kormányzás központjának Iránban, Tanzánia. Végül is a Marburg Tudósok Társaságának és a Német-Belarusz Ügyvédek Szövetségének igazgatóságán van. 2005 és 2008 között Gornig professzor a Düsseldorfban székhellyel rendelkező német pénzügyi szolgáltató társaság felügyelőbizottságának tagja volt.

Gornig professzor oktatási tevékenysége magában foglalja az alkotmányos jogot, a közigazgatási jog, a nemzetközi jog, az európai jog és az általános politológia minden kötelező tantárgyát. Több mint 600 publikációt nyújtott be tíz nyelven az állami, közigazgatási, nemzetközi és európai jogban. Tudományos munkája fő hangsúlya a nemzetközi jog. Átfogó az előadása.

Gornig professzor felesége Doris Gornig gyógyszerész és két gyermeke, Christopher (született 1987) és Carolin (1990). Gornig 2016 tavaszától nyugdíjba vonult.

 

  Home Suche Impressum Datenschutz Kontakt Realisation  
© 2022 voelkerrecht.com. All rights reserved.